Митрополит Киприан благослови първите боядисани яйца от децата от детските градини

Митрополит Киприан благослови първите боядисани яйца от малките ръце на децата от детските градини, научи ЗАРАТА

На площада пред Катедрален храм „Св. Николай Чудотворец“ се проведе великденски конкурс-изложба „Пъстър, шарен Великден – 2022 г.“, организиран от Община Стара Загора, МКБППМН и Старозагорска Митрополия. Участие в изложбата взеха 21 детски градини. Със стихотворението „Великден“ от Елисавета Багряна, Мая Христова и Никол Трифонова – възпитаници от втора група в ДГ № 6 „Камбанка“, откриха празника. С поздрав се включиха и децата на детска градина № 3 „Ян Бибиян“. Всички участници в събитието получиха грамоти и подаръци. След откриване на изложбата, малчуганите се включиха в боядисването на 1000 яйца на Велики четвъртък – най-важният ден от Страстната седмица в двора на църквата.

„Какво по-свято в навечерието на най-светлите Великденски празници от това да приобщим децата към вярата и традицията българска. Всяка година това събитие става все по-многолюдно и с много творчески потенциал, благодарение на Вас учителите и родителите, които създавате настроение и възпитавате децата в умение. Нека посрещнем предстоящите дни с добро отворено сърце за взаимопомощ.“ – пожела зам. – кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова.
Митрополит Киприан благослови първите боядисани яйца от сръчните ръце на децата с думите: „И знаейки, че винаги имаме вярата, надеждата и любовта в нашия живот, ние винаги ще преуспяваме в нашата православна вяра, която се съхранява именно във Вас – чистите невинни детски души, в които трябва да израснат трудолюбиви и предани чеда на майка България и на православната ни църква.“.


image0 (9K)