Младо момиче само почисти около Бедечка

Младо момиче само почисти в „Самара“3, около спирката и край Бедечка: „Ако всеки отдели само половин час, за да почисти част от квартала си, или съседен парк, навсякъде ще бъде красиво. И най-вече, ако всеки се научи да не мърси, да не хвърля произволно боклуци, тогава и половин час няма да е нужен, за да бъде чисто и красиво в Стара Загора – каза тя за ЗАРАТА

Не желае да я представяме, или показваме. Иска само да споделим примера й. Знае за инициативата за почистване на Община-Стара Загора, но е излязла по-рано и сама, за да напомни, че не бива да чакаме нечии инициативи, за да правим най-нормалното нещо – да пазим.


В една не толкова голяма площ, тя е събрала цели 10 големи чувала с отпадъци, попилени по полянки, в храсти и тръни. След нея тези чудни местенца в парка, вече могат да привлекат на пикник семейства, да бъдат място за спокойни игри на деца, без опасност те да имат досег до боклуци. И най-важното – могат да бъдат учени, че така трябва да изглежда природата и така трябва да бъде пазена.


image0 (9K)