14-годишно момче си пуска коса, за да я дари на онкоболни

14-годишния Мартин иска да дари косата си за перука на жени, подложили се на химеотерапия. Неговата трогателна история разказва баща му, Ивайло Топалов в социалните мрежи, за да защити детето си от присмеха и нападките, на които е бил подложен. Публикуваме я без редакторска намеса:

„Скъпи приятели, по- близки и далечни познати, пиша този пост със желанието да достигне до повече хора, защото смятам, че съм длъжен да го направя, така че моля отделете малко време за да го прочетете.
Преди три години, моят син / който е на снимката / реши да си пуска дълга коса с ясната идея да я дари за онкоболни хора. Тогава 11 годишен, той ме накара да се замисля за много неща – неща, които подминаваме в забързаното си ежедневие и неща на които дори не обръщаме внимание, а едно дете на 11 е видяло…
Сега – три години по-късно, той продължава да гони целта си и ще я преследва докато косата му стане 30 см./ колкото е изискването за да бъде дарена /, а всъщност нещото, което ме кара да пиша сега е, че през тези години ТОЙ отнесе много подигравки – първо , че е като дамаджана в главата, че не прилича на нищо, а от началото на тази учебна година по-големите му съученици го наричат, че е педал, гей и какво ли още не.
Но той продължава напред без каквото и да е притеснение, защото знае какво цели и защото има ОГРОМНО СЪРЦЕ И ДУША, с каквито не много хора могат да се похвалят.
А колко хубаво би било да има повече такива хора.
И не само защото е мой син, а защото дори и на тази възраст той е един ГОЛЯМ ЧОВЕК искам да му благодаря на всеослушание / доколкото тук е възможно / и да му кажа, че съм страшно горд със него, да продължава да бъде човек с душа и сърце !
И дано наистина има повече такива хора !“


image0 (9K)