МС: Документът от Андрей Бабиш е без гриф

Това е първата официална информация по сделката и тя беше предадена на народните представители незабавно след получаването й, твърдят от Министерски съвет

[ad id=“225664″]

Информацията, свързана с източниците на финансиране на сделката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България, предоставена от министър-председателя Бойко Борисов на народните представители вчера, е получена от кабинета на премиера Андрей Бабиш след като беше поискана от премиера Бойко Борисов при проведения телефонен разговор между двамата. Това се казва в съобщение на Правителствена информационна служба.

Върху документа няма гриф за сигурност, но поради факта, че не е съставена от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции, е заведена в секретното деловодство на Народното събрание.

[ad id=“237001″]

Без да коментираме съдържанието на предоставения материал и каквито и тълкувания да му бъдат правени, подчертаваме, че това е първата официална информация по сделката и тя беше предадена на народните представители незабавно след получаването й, пишат още от правителствения пресцентър.

По-рано днес, парламентарната група на „БСП за България“ обяви, че внася искане за създаване на анкетна комисия, която да провери сделката на ЧЕЗ.

[ad id=“238430″]

Вместо данни за сделката, в секретната секция на деловодството на Народното събрание били депозирани „хвърчащи листчета“, без информация, разкри депутатът Жельо Бойчев.

Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че е получил информация за сделката от чешкия пример, която предоставя на разположение на депутатите в секретното деловодство на Народното събрание.


image0 (9K)