МЪЖЪТ И ЖЕНАТА НА 90-ТЕ

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Стара Загора” брой 45, 1991 г.
МЪЖЪТ И ЖЕНАТА НА 90-ТЕ
Какъв е идеалът за мъж и жена през деветдесетте години? Можем ли сами да отговорим на този въпрос? Защо не! Нали всеки от нас има някакви критерии, на които би искал да отговаря не само той самият, но и човекът когото харесва. Ако обобщим нашите изисквания към мъжете и жените на нашето десетилетие, ще стигнем може би до същите резултати, до които достигнаха група британски журналисти. Те направиха своеобразно социологическо проучване за идеалната жена в съвършения мъж на деветдесетте години сред различни свои читатели в Западна Европа и стигнали до следното:

[ad id=“225664″]
КАКВО МИСЛЯТ МЪЖЕТЕ:  Мъжът на деветдесетте години търси за партньорка жена, която е природно надарена, макар и малко позакръглена. За да бъде „идеалната жена“, тя трябва да бъде женствена, непринудена и много уверена в себе си. Независимо от това дали е само приятелка или съпруга, тя трябва да бъде самостоятелна, да има професия и да се занимава със свой бизнес. Мъжът иска да открива у жената нежна приятелка и равноправен партньор. На него не му трябва като жена като хубава кукла-манекен, нито като скъп порцеланов сервиз, които не стават за нищо друго, освен да ги гледа човек и да им се любува.

[ad id=“263680″]
А КАКВО Е МНЕНИЕТО НА ЖЕНИТЕ: Съвременният Адам трябва да бъде смесица от различни мъжки типове. Той трябва да е преуспяващ в своя бизнес, да бъде спортен тип, да е порядъчен човек, да е романтик в любовта и настоятелен, дори агресивен в леглото.  Днешната жена си пада по широките рамене, на които да може да си отпочива, но и на които да може да разчита в трудни моменти. Разбира се, мъжът на деветдесетте години ще помага в къщната, но това съвсем не бива да накърнява неговата мъжественост, особено в собствените му очи. Жените не търпят нито омилкващ се край тях „котарак“, нито мек като коприна съпруг. На тях им е потребен истински партньор в живота – силен, нежен и любящ.


image0 (9K)