Мъжът, намерен върху капака на кола, е разстрелян

Мъжът, който бе убит край сградата на Областната администрация в Пловдив, се оказа стар познайник на полицията за кражби. Това е 40-годишният Жоро Джевизов, по-известен като Жоро Плъха, от пловдивския кв. „Столипиново“, съобщи „Трафик Нюз“.
[ad id=“225664″]
Както вече съобщихме, тялото му беше открито тази сутрин около 7.30 ч. върху капака на лек автомобил БМВ, паркиран на метри от сградата на Областната администрация. Първоначално криминалистите обявиха, че мъжът е бил намушкан с нож, който е открит до тялото му.
[ad id=“237001″]
„Убийството е станало преди полунощ, видно е от камерите. Не е приятно като дойдеш на работа под прозореца ти да има труп“, каза пред журналисти областният управител Здравко Димитров.

Той добави, че е забелязал мъжа, облегнат на капака на кола и посинял, на 5 метра под прозореца му.
[ad id=“236999″]
Трупът на Джевизов е открит от случайна минувачка, която веднага подала сигнал на тел. 112. Целият район бе блокиран от полиция, а на място пристигнаха зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов и директорът на полицията старши комисар Атанас Илков. При извършения оглед от съдебен лекар по тялото е открита огнестрелна рана в областта на сърцето.

Според една от версиите, по която полицията работи, Жоро Плъха се е опитвал да открадне фарове от автомобил. В този момент някой е видял, крадецът го е нападнал с нож и е бил застрелян. В момента криминалистите търсят гилзи от огнестрелно оръжие в района на убийството.

Жоро Джевизов е с дебело криминално досие. Той има регистрации за множество кражби от автомобили и домове. Осъждан е многократно, включително и за нападение с нож. Преди десет години той влязъл да краде в жилище на пловдивчани, но собственикът го изненадал и се опитал да го залови. Тогава той го намушкал с нож и избягал.

[ad id=“236993″]

В Окръжната прокуратура в Пловдив е образувано досъдебно производство за убийство.


image0 (9K)