Мъжът, размахвал оръжие в Стара Загора и заплашвал полицаи с убийство, направи още доста поразии

На 14 април т.г. 70-годишният В. В. грубо наруши обществения ред в Стара Загора, извършвайки непристойни действия, като отправи обиди и закани за саморазправа и размаха заплашително нож и газов пистолет срещу случайно преминаващи край него граждани. Освен това оказа съпротива на полицаи и ги заплаши с убийство с думите: “Елате, ще ви изколя!“. Той насочи нож към тях и размаха ръце и крака в посока на двама униформени полицейски служители от ОД на МВР-Стара Загора, с цел да ги нарани.

[ad id=“225664″]

В хода на разследването обвиняемият на два пъти е нарушавал определените му мерки за неотклонение, като не е внесъл първоначално определената му „парична гаранция“ от 600 лв., поради което с постановление на Районна прокуратура – Стара Загора от 14 май, той е бил задържан за срок до 72 часа, а с определение от 17 май, Районен съд-Стара Загора му е наложил мярка „домашен арест“.

Впоследствие, преди приключване на разследването, В.В. е нарушил и тази мярка, напускайки адреса, на който е било определено да бъде и заради това Районна прокуратура – Стара Загора е внесла в съда искане за определяне на мярка „задържане под стража“.

С определение от 4 юни, Районен съд-Стара Загора е наложил на обвиняемия мярка „задържане под стража“, която е била потвърдена от Окръжен съд-Стара Загора и е непроменена до настоящия момент.

Предстои разглеждането на наказателното производство пред Районен съд – Стара Загора.


image0 (9K)