Най- богатият китаец съветва: 1 час на ден посветете на 5 неща

Името Джак Ма може и да не ви говори много, но всеки, който предпочита онлайн търговията, може да ви изрецитира ода за най- успешната му рожба – Alibaba. Този дребен човечец владее най-големия капитал в Азия, а най-ценното е, че с радост споделя опита си…

[ad id=“225664″]

Ако приключвате работа 18 и си лягате в полунощ, имате шест свободни часа. Как прекарвате това време?! Нещата, които вършите точно тогава, са от особено значение!
Много хора смятат, че успехът идва след ежедневно прекарване на зверски усилия по време на 8-часовия ви работен ден. Те са от тези, които вярват, че успехът им е свързан с шефа и развитието на компанията.
Реалността показва, че успехът и растежът в кариерата е функция само на вашите усилия…Което не значи, че трябва да посветите живота на работата си. Не възлагайте надеждите и мечтите си на компанията, в която работите. Джак Ма ви предлага перфектния план – променете един-единствен час от денонощието си и го използвайте за 5 конкретни дейности. Този малък финансов гений знае какво говори, а именно:

[ad id=“263680″]

1. Много е важно с какво сте заети вечерта.
Аз завърших колеж със степен по „Маркетинг“, но аз исках да бъда дизайнер. Учех по всяко време, взимах допълнително работа, за да стана по-добър в проектирането. Отне ми много време. Като станах шеф, вече не се занимавах с това и пак се върнах към маркетинга. Всяка вечер, когато децата ми заспиваха, започвах да уча. И това отне време, но започнах да бера плодовете на труда си. Ако се учех и усъвършенствах само в работно време, никога не бих станал креативен директор и мениджър на продукция. Учете вечер, за да стигнете до там, където искате. Очевидно, че ви е нужен баланс между работата и личния живот. Като сте семейни – още повече. Бъдете с децата и партньора си, срещайте се с приятели и медитирайте. Има неща обаче, които не бива да правите – като да изгледате куп серии от нов сериал или да празнодумствате със съученици  във Фейсбук или другарчета по хоби.

[ad id=“236993″]

2. Четете повече и всичко ще се измени!
Наставника ми в колежа беше роден в Алабама, в бедно семейство чернокожи. Бил приет в Уест Пойнт и станал първия в рода, приет в колеж. Преди да вземе диплома MBA в Харвард, направил военна кариера. Питах го – в какво се състои успехът му. Той ми отвърна, че успял, защото никога не е престанал да чете. Смяташе, че в четенето е ключът към това, което искате от живота.
Той често питаше хората какви книги четат в момента. Най-добрите от тях имаха винаги отговор. Четенето ще ви развие и ще ви направи по-добри от колегите ви. Ще направите впечатление и ще видите нови възможности. Най- малкото – ще станете по-интересен събеседник! Казано е: „Ако на ден учите нещо за час, след година ще знаете повече от 99,999% от хората по света.” Погледнете на това като предизвикателство – 30 минути на ден четене – това е по една книга седмично! Може да не станете специалисти, но ви обещавам, че ще сте по-квалифицирани от колегите си!

[ad id=“236999″]

3. Участвайте в различни проекти!
Ако на работа не ви предлагат поле за изява на възможностите ви, създайте си сами условия извън нея. Участвайте в благотворителни проекти – ще станете известни първо с това! Работейки в екип, на практика ще научите как пълноценно да използвате знанията си и да установявате контакти. А това струва повече, отколкото може да си купите с една заплата.

4. Активно установявайте връзки
Връзките активно ускоряват всяка кариера. Ако нямате полезни познати, значи може да посветите време, за да намерите такива. Така сами ще се обградите с умни и опитни хора, а наученото от тях няма да научите в никой университет.
Тези познанства се превръщат обикновено в партньорство или стават клиенти на бизнеса ви. Знае се, ако искате да сте предприемач, първо продавате на познатите си!
Връзките са най-мощния актив във всяко начинание, затова – имате ли време да гледате телевизия, значи ще намерите време и за установяване на контакти.

[ad id=“237001″]

5. Започнете СЕГА!
От 18 до полунощ сте у дома. И да сте уморени, разполагате напълно с времето си и не е нужно да изпълнявате нечии заповеди. Имате избор – да изключите мозъка си, както сте направили с компютъра или да станете по-умни, по-силни или да създадете контакти!
Още днес изберете час, в който ще направите всичко това. Аз ви гарантирам, че след една година животът и кариерата ви ще са коренно различни!

Източник: woman-onthe-top.net


image0 (9K)