Най-голямото събитие на географите- Български географски фестивал на 22 и 23 април

На 22 и 23 април 2017 г. в Пазарджик ще се проведе Българския географски фестивал. За трета поредна година географите от цялата страна се събират на национален форум. Миналата година събитието бе организирано в Казанлък, а през 2015 г. – в Ямбол. Участие са потвърдили няколкостотин участници от цялата страна.

Фестивалната програма започва в 10:00 ч., когато във фоайето на зала „Маестро Г. Атанасов”за почват да работят щандове, представящи различни компании и институции, свързани с географията и образованието.

Официалното откриване е от 12:00 ч. в зала „Маестро Г. Атанасов”. Богатата фестивална програма включва редица научнопопулярни географски презентации, ученически състезания, семинари за учители и студенти, изложби и др. Участниците във фестивала ще могат да посетят безплатно музеите и галериите в град Пазарджик по време на двата фестивални дни.

Председател на Организационния комитет е известният географ и пътешественик проф. Румен Пенин. Генерален спонсор на фестивала е издателство „Булвест 2000”. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Хиър Юръп Б.В. – Клон България и в медийно партньорство с Нова Броудкастинг Груп.


image0 (9K)