Най-новият веган атлет от световна величина

След като миналата година, световният шампион на Формула 1 Луис Хамилтън обяви, че става веган, сега в онлайн обръщение в Инстаграм той призовава всичките си 7 милиона последователи да го последват изтъквайки факта, че в цялата човешка история във войни са убити общо 619 милиона души, а днес на всеки 5 дни хората убиват толкова животни.
„Вече една година съм на растителна диета. Моля ви, да се обърнете към сърцата си и да не подкрепяте това ужасяващо насилие. Бъдете веган.”

НАЙ-НОВИЯТ ВЕГАН АТЛЕТ ОТ СВЕТОВНА ВЕЛИЧИНА:

Луис Хамилтън, 32-годишен, състезател на Мерцедес във Формула 1 Луис Хамилтън се опитва да бъде веган, стремейки се към най-здравословен начин на живот и без да вреди на планетата.

Състезателят на Формула 1 на Мерцедес заяви, че е бил вдъхновен от документален филм за месната индустрия и нейното въздействие върху околната среда, хуманното отношение към животните и човешкото здраве.

Британецът, който се класира пети на Гран при в Сингапур в неделя, сподели че почти не е ял пиле тази година.
„Преди две години спрях да ям червено месо“, каза лидерът в шампионата. „До сега съм бил пескетарианец в по-голямата част от годината, но сега премахвам и рибата.“

„Като човешка раса, това което причиняваме на планетата – замърсяването, по отношение на вредните емисии газове, които се произвеждат от животновъдството и глобалното затопляне, е невероятно. Казват, че e в пъти повече от това, което произвеждаме с нашите полети и колите си, което е лудост, като се замислим. Жестокостта е ужасна и аз не искам да я подкрепям, а искам да живея и по-здравословен живот“.

[ad id=“225664″]

Хамилтън признава, че диета която не съдържа животински продукти, може да е предизвикателство за начина му на живот.
B Сингапур за него се грижат готвачи, и той яде само растителна храна, но признава, че това може да се окаже трудно у дома.

„За сега не се чувствам така, сякаш пропускам нещо“, каза той. „Но не знам колко лесно ще ми бъде, когато се прибера вкъщи. Това ще бъде истински тест.“

„Всеки човек станал веган, когото съм срещал, казва, че това е най-доброто решение, което някога е правил.“

„Когато гледате този документален филм и виждате, че месото запушва вашите артерии. Виждате всичко, което влагат в месото – неща, които всички ние ядем, няма начин да пренебрегна това“.

[ad id=“263680″]

Хамилтън заяви, че медицинската история на семейството му, като сърдечните болести и ракът преобладавали сред неговите предци е повлияла на решението му: „Не искам след 10 или 20 години да имам диабет или нещо друго“, каза той.
„Мога да продължа да ям тези неща и да поема риска, но когато се разболеете, искате да направите промяна, затова се опитвам да предотвратя това.

„Мисля, че това е правилната посока и като запозная хората, които ме следват, може би това ще насърчи някои от тях, да направят същото.“


image0 (9K)