Най-сетне показват обновения кът на Зоопарка

С обновения зоокът в Старозагорския зоопарк ще може да се запознае всеки желаещ да отиде в неделя, 6 февруари, в 13.30 часа на Централния вход на Зоопарка, съобщиха от Общината.

„Ремонтните работи в Зоопарка в Стара Загора са пред приключване, предстои монтиране на пропусквателната и системата за таксуване.“ Това заяви през ноември 2021 г. в интервю за Радио Стара Загора Цанка Ганева, главен финансист на Община Стара Загора и ръководител на проекта за ремонт на Зоопарка.

По думите й срокът за приключване на работите по договор с фирмата-изпълнител е изтекъл на 30 септември и оттогава се начисляват санкции за всеки ден закъснение. „Надеждите са до края на годината работата по ремонта да приключи“, коментира тогава Цанка Ганева, което очевидно не се случи.

В средата на декември зооинженеръта Силвена Маврева бе назначена за временно изпълняваща длъжността директор на Зоопарка.

Маврева е зооинженер и работи в старозагорския Зоопарк от 2015 година. От думите ѝ стана ясно, че тя ще се старае за поддържане на добри условия за живот и грижа към животните с цел тяхната консервация и запазване на видовото разнообразия, както и обогатяване на животинските видове. Сред приоритетите, които си постави, са създаване на добри и безопасни условия на труд за всички служители на Зоопарка и поддържане на чист и приветлив вид на пространството за удобството на животните и посетителите.

 


image0 (9K)