Народното събрание ще разследва сигналите на Николай Колев-Босия

„Той да си отива, а ние да стоим и да гледаме – така не може да продължава“, заяви вътрешният министър

Управляващите ще инициират създаването на временна парламентарна комисия, която ще разследва сигналите на Николай Колев-Босия. Това съобщи пред бТВ министърът на вътрешните работи Валентин Радев след срещата си с обявилия гладна стачка дисидент.

[ad id=“225664″]

По думите на министъра той и председателката на парламента Цвета Караянчева са поели ангажимент пред Босия, с когото са провели среща в дома му.

Николай Колев ни обеща, че в четвъртък ще бъде в кондиция, каза министърът на вътрешните работи. Радев съобщи, че Босия има два сигнала и срещу МВР. През годините гладуващият днес дисидент настояваше за оставка на транспортния министър Ивайло Московски заради масовото купуване на шофьорски книжки.

„Помолихме го да ни даде един месец, защото човешки живот ще си отиде, а какво правим след това“, коментира той.

[ad id=“263680″]

„Казах му, че сме готови да го допуснем в парламента, поканен е лично, ще му кажем кога. В четвъртък ще бъде, може би, ако депутатите решат“, заяви Валентин Радев. „Николай Колев-Босия има 2 сигнала до нас. В петък, 13 юли, се срещнахме с него в МВР и му казах, че има проверка. Имаше и втора среща с други двама представители, спрямо които е имало прекомерна сила“, обясни министърът час по-рано след посещението в дома на Николай Колев.

„Не знам дали Николай Колев е в добро състояние или не. Медиците ще преценят. Съпругата му каза, че от 2-3 дни е на легло. Сега стана и разговаря разумно с нас“, посочи Радев.

„Нямаше остри думи, каквито чета по медиите. Имам усещането, че има някакво препредаване, не чрез медиите, а чрез други хора, и затова дойдохме“, поясни Валентин Радев.

[ad id=“236999″]

„Многократно му предложихме да се опитаме да му помогнем. Той обаче твърди, че познава организма си по-добре от лекарите и ще издържи до четвъртък“, каза още вътрешният министър.


image0 (9K)