НАСА, УЧЕНИ И ТЕОЛОЗИ ЗАЕДНО КЪМ ПОДГОТОВКА НА СВЕТА ЗА СРЕЩА С ИЗВЪНЗЕМНИ.

В началото на 2014 година в САЩ, астрономи се събраха пред Конгреса, за да кажат, че съществува извънземен живот – без да задават въпроси. Основното им доказателство за това твърдение е самия размер на Вселената, подчертавайки, че там има трилиони звезди и всяка от пет най-вероятно крие в орбита подобни на Земята планети(макар, че е важно да се има предвид, че планетите не е задължително да са „подобни на Земята“, за да крият живот). Можете да прочетете повече за тази конференция от 2014 година  тук.
Д-р Сет Шостак заяви, че въпреки че „не съществува доказателство за наличието на живот извън Земята“, при огромното изобилие на планети – „приблизително един трилион в нашата галактика Млечен път; три пъти повече планети, отколкото звезди „- предполагат, че Вселената“ гъмжи от примитивен живот „. Той заяви още, че „…Ние едва сега разработваме инструменти и технологии, които биха могли да открият далечни цивилизации“, като допълва: „Може да има радио или лазерни сигнали от извънземни цивилизации, достигащи нашата планета точно сега, но ние най-вероятно няма да ги чуем със сегашните примитивни SETI проекти.“

Toп US Астрономите казват на конгрес – Извънземни съществуват и ще бъдат открити през следващите 20 години ?!

Dr.-Shostak PESHAKOFF STUDIO

„Броят на обитаеми светове в нашата галактика със сигурност е от порядъка минимум на десетки милиарди, като в това число ние не слагаме луните. А броят на галактиките, различни от нашата, е около 100 млрд.“- Сет Шостак, главен астроном в SETI Institute Калифорния. Този път, НАСА и Библиотеката на Конгреса обединиха силите си, за да съберат учени, теолози, философи и историци от цял свят в два дни симпозиум, за да обсъдят как да се подготви света за контакт с извънземни, независимо дали това са микробни организми или интелигентни същества.

„Ние не търсим всички сценарии за намиране на живот. Но ако открием микроби, това е едно нещо. А ако открием интелигентност, това е съвсем друго. Идеята не е да се изчака, докато се направи подобно откритие, а за да се подготви обществеността за това, което би могло да бъде, ако подобно откритие е направено в последствие. Мисля, че причината, че НАСА  вече подкрепя това е, че активността на всички нас в откриването през последните години на екзопланети и напредъка в астробиологията като цяло, създаде тези предпоставки. Може би първо микроби и по-късно интелигентност. Движещата сила зад това от научна гледна точка, е че изглежда много вероятно ние да направим това откритие, да намерим живот в някакъв момент в много близко бъдеще.“-  Астроном, симпозиум организатор и бивш шеф на НАСА историк, Steven J. Dick.

Brother Guy Consolmagno
Brother Guy Consolmagno

Един от теолозите присъствали на събитието е Brother Guy Consolmagno, който е новият президент на обсерваторията от Фондация Ватикана. Ето какво заяви и той: „Вярвам, че съществува извънземен живот, но нямам доказателства. Щях да съм много развълнуван защото това ще направи моето разбиране за моята религия по-дълбоко и по-богато, чувство което дори не мога да прогнозирам още. Ето защо това би било за мен толкова вълнуващо.“ Той призова гражданите да не се изненадват, когато бъде открит извънземен живот, защото то е неизбежно и ще се случи. Той дори каза, че ще се радва да ги кръсти, ако откритието е интелигентен извънземен живот. Ватиканът е много отворен към идеята за извънземен интелект, и тези възгледи са изразени от доста време. Той заяви още, че: „Земята не беше център на вселената, тя се оказа, че не е и плоска, и ето защо смятам, че следващата голяма парадигмата за смяна на откровението ще бъде фактът, че ние не сме сами във Вселената.“
Всъщност страхотно е да се видят толкова много световни светила в астрономията на едно подобно събиране за да обсъждат, как да се подготвят за тази възможност и висша реалност, която да достигне по-голяма популярност в днешния свят на секретност и безверие. Ето защо подобни световни мероприятия, хвърлят сноп светлина към проекти за които човешката раса не знае нищо, а именно, че другата вероятност, да съществува извънземен интелигентен живот е реален факт. Трябва да си припомним, че и самия Далай Лама, заяви без ограничения, че света трябва да е готов за среща с Извънземни същества. Той сподели някои от интересните си възгледи по темата за извънземието на Земята. Важно е да се подчертае, че не всеки ден, някой с такъв духовен статут, открито заявява нещо подобно, което до скоро беше тема табу, а днес все по-често се декласифицира и докладва на открито пред обществото. Далай Лама подчерта убеждението си, че всичко е свързано, което означава, че Всичко е едно. Вярата, че всички са свързани помежду си, дори и същества от други области на Вселената, трябва да залегне повече в мисленето на съвременният човек, а конвенционалната наука трябва бързо да наваксва в тази област. Чудесен пример за това вярване е взаимосвързаността на всички неща, които ни заобикалят в природата. Като каза това, Далай Лама смята, че хората, които са отворени за контакт с интелигентни същества от други светове в днешното и следващото поколение, ще имат реални основи за едно ново бъдеще сред звездите.  В Съединените щати, най-малко половината от всички американци казват, че не сме сами във Вселената. Петдесет процента от американците вече вярват, че има някаква форма на живот на други планети, докато само седемнайсет процента мислят, че това не е възможно да е истина. Също така една четвърт от американците вярват, че интелигентни извънземни посетители вече са дошли на Земята и са тук от доста време.

Ако всички основни световни институции, които само до преди десетилетие осмиваха всяко официално изказване по въпроса за извънземните, днес са отворени да приемат вероятността, че ние не сме сами и че сме посещавани редовно от извънземни интелигентни същества. Не е ли това знак, за всички, които до днес все още отричат тази възможност, само защото така са възпитани от родителите си, че трябва да преосмислят егоистичното си мислене и незнание по този въпрос, за да поемат по правия път на себепознанието, а от там и към разбирането на човешкото същество , като част от голямото семейство на интелекта във Вселената. Споделяйте подобна информация. Ако има хора, които не вярват в НЛО, само защото науката не е потвърдила техния извънземен произход, то подобни твърдения на световни авторитети, би трябвало да променят отношението им към тази тематика. Човечеството изобщо, не трябва да загуби безвъзвратно пътя към собственото си интелектуално развитие. В основата на всичко са нашите възприятия за света от вътрешния ни взор, който казва винаги истината, опитвайки се да я заглушим, докато настъпи момента на безвъзвратната смърт.

Публикацията подготви за вас: Петър Симеонов

Относно Петър Симеонов

 peter Simeonov
Петър Симеонов е основател на българско и независимо информационно студио „PESHAKOFF“ за факти и доказателства свързани с извънземно присъствие на планетата от древни времена до днес. Уфолог с над 20 години изследователска дейност. Създател на три документални български филма по темата със заглавие „Сериозно за НЛО“. Художник и едноличен създател на музиката от филмите си. Написал е три сценария за документалната поредица. Сам е създал визуалните ефекти, монтажа и видео обработката и на трите части. Той се обявява против социалната система създадена от човешката глупост и е защитник на божественото начало във всичко от неживата и живата материя!

image0 (9K)