НА ЖИВО: Извънреден брифинг на ГЕРБ

ГЕРБ с ново изявление в рамките на деня.

По-рано във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в Изборния кодекс, държавният глава Румен Радев съобщи, че ще проведе на 5 май консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия.

Покани за това са изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно събрание.

Публичното изслушване на предложенията, направени от парламентарно представените партии и коалиции, ще започне от 14.00 часа на „Дондуков“ 2 и ще се излъчва в реално време на интернет страницата на президентската институция.

Със свой указ днес държавният глава утвърди правила за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на състава на ЦИК.

По време на брифинг на ГЕРБ тази сутрин премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че служебното правителство на кандидат-президента Радев ще продължи месеци наред и това е целта.

Няма да има и следващо правителство, независимо от резултата. Защото партиите се държат безотговорно„, допълни Борисов. Според него, в момента се нанасят щети на демокрацията.

При този „насипен“ парламент, при тези взаимоотношения на политическите субекти кога ще има пълен мандат – никога„, каза Борисов.

По темата за президентските избори, Бойко Борисов заяви – „няма да съм аз, категорично!„.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)