На информационна среща представиха новосъздадената електронна платформа на Програма „Култура“

На информационна среща представиха новосъздадената електронна платформа на Програма „Култура“, съобщиха за ЗАРАТА

Новосъздадената електронна платформа на проект на Правилник на Програма „Култура“ за финансиране на събития и проекти в областта на изкуствата и културата представиха Община Стара Загора и част от екипа, поддържащ системата.

В зала 33 на Регионален исторически музей – Стара Загора демонстрираха функциите на системата пред потенциалните кандидати и заинтересовани лица (творци и творчески общности).

„Това е една предварителна среща, обучителна, за да се запознаете подробно с информацията относно електронната система. Тя ще улесни много процедурата по кандидатстване, защото всичко ще става онлайн. Сроковете, в които трябва да се справим с разработването на правилника са кратки, но това няма да попречи на резултата, който очакваме да постигнем“, каза в началото на срещата Диана Атанасова, началник на отдел „Култура“. Тя напомни, че Програмата ще бъде проведена в две сесии – на 2 май и в началото на месец октомври.

Радослав Младенов, част от фирмата поддържаща електронната система, направи демонстрация на екран относно стъпките, през които трябва да преминат кандидатстващите.

В края на месец февруари също бе проведена информационна среща относно подробности за проекта на Правилник на Програма „Култура“ на Община Стара Загора.

Може да се запознаете с нея ТУК

Целия Правилник може да видите ТУК


image0 (9K)