На прага на учебната година – нов вандализъм в Гимназията по електротехника

След поредна вандалска проява замръкна снощи общежитието към Професионалната гимназия по електротехника „Георги Раковски“ в Стара Загора.

[ad id=“225664″]
Към 18,30 часа са потрошени стъклата на актовата зала, разположена на първия етаж на сградата – по времето, когато се провежда първата за новата учебна година родителска среща. Това разказа за ЗАРАТА директорът на училището инж. Даниела Пашова, която сподели и разочарованието си от още един разрушителен акт – чупен на няколко пъти ветрогенератор, направен и поставен от учениците в двора на училището.

Преподавателката Даниела Узунова разказа, че ветрогенераторът е конструиран от възпитаниците на гимназията по проект „Твоят час“ през пролетта т.г. Първоначално е изработен с леки пластмасови перки, но на втория ден ги намират счупени. Поправен, още на същия ден е потрошен отново. След няколко поредни правения-чупения му слагат метални перки, които „доброжелателите“ извиват веднага.

[ad id=“263680″]
Училище с 56-годишна славна история, дало хиляди отлично подготвени кадри за енергетиката, не заслужава подобно отношение!

Професионалната гимназия по електротехника в Стара Загора е едно от първите учебни заведения в страната, въвело дуалното обучение – новаторство, даващо възможност за по-добро професионално развитие на учениците.

Нова програма в ПГ по електротехника дава възможност на учениците да учат, да работят и да получават заплата

Въпреки неприятния инцидент на прага на новата учебна година, пожелаваме на преподавателския колектив и на възпитаниците на ПГЕТ „Г. С. Раковски“ да бъдат здрави, да са заредени с вяра и оптимизъм и да имат една успешна и ползотворна година!


image0 (9K)