Немци изградиха модерен завод за автомобилни части в Куклен, Пловдивско

ерманци построиха нов супер модерен завод, в който ще произвеждат автомобилни компоненти за БМВ и Мерцедес. Най-новата производствена база на Вили Елбе Груп бе открита вчера в Промишлено-търговска зона Куклен край Пловдив. Тя е изградена според най-високите световни технологични и екологични стандарти, като инвеститорът планира броят на новоназначените служители да достигне 150. До момента финансовата инвестиция на компанията у нас надхвърля 9 млн. евро. Сумата за изграждането и построяването на модерната база е в размер на 3,8 млн. евро, а на цялостното техническо оборудване – 5,5 млн. евро.

Последователната и синхронизирана инженерна работа на професионалистите, които работят в завода, позволява да се разработват и произвеждат ориентирани към бъдещето технологии на най-високо ниво, казват инвеститорите. В най-новата производствена база до Куклен, ще се произвеждат два основни продукта: компоненти за кормилни уредби за BMW и за серията камиони на Мерцедес – Даймлер; и карданни валове за BMW. Частите, произведени в тукашната база, ще бъдат експортирани основно за Западно-европейския пазар и Китай.

willielbeautomotivebulgaria

Новата производствена база на Вили Елбе Аутомотив България ще изпълнява стриктно изискванията както за качеството на производствения процес, така и на крайния продукт, заяви изпълнителният директор Александър Вохак. Той посочи, че всички служители ще се ръководят по утвърдения и успешен работен модел на Вили Елбе Груп, като това ще гарантира високото качество на производството.

С производствените си центрове в Германия, Норвегия, Швейцария и Китай, Вили Елбе Груп осигурява кормилни уредби, компоненти за кормилни системи и карданни валове за партньорите си в цял свят.

 


image0 (9K)