Нисан помете пешеходци на автобусна спирка в Казанлък

24-годишна шофьорка отне предимство на товарен автомобил, който помете момиче и момче на автобусна спирка в Казанлък.

На 24 април, около 14.45 ч., в Казанлък, по бул.“23-ти пехотен шипченски полк“, в посока изток, се е движил „Форд Фиеста“, управляван от 24-годишна жена от Велико Търново. На кръстовището с ул. „Пушкин“ тя завива наляво, като отнема предимството на движещ се в посока запад товарен „Нисан Навара“, управляван от 42-годишен мъж от с. Тъжа, общ. Павел баня.

Двата автомобила се удрят, като „Нисан“-ът се измества в дясно по посоката на движението, качва се на тротоара и блъска намиращите се до автобусната спирка пешеходци – младеж на 19 г. и момиче на 18 г.

В резултат на настъпилото ПТП пешеходецът е получил фрактура на десния глезен и охлузни рани на десен крак и лява ръка, а момичето е с фрактура на носа и охлузни рани по двете ръце и дясното коляно. Откарани са във ФСМП – Казанлък, където са обслужени и освободени, без опасност за живота.

Водачите са тествани за алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила и за двамата. Образувано е досъдебно производство по чл.343 , ал.1 „б“ от НК.


image0 (9K)