Новата детска градина „Липа“ в Стара Загора отваря врати наесен

Новата детска градина „Липа“ в Стара Загора отваря врати наесен
Новата детска градина „Липа“ в Стара Загора е втората по ред изградена през мандата на кмета Живко Тодоров

„Сградата на най-новата детска градина в Стара Загора – „Липа“, вече практически е готова. Приемът на първите записани приключи, групите са сформирани. Важно е да се знае, че в момента сме на етап „обзавеждане“ и сроковете ще бъдат спазени.“ Това обясни специално са „Старозагорски новини“ зам.-кметът, отговарящ за образованието в общината Надежда Чакърова.

Стартира се с две първи групи и една втора – за да може догодина нещата да се регулират и да започнат пълноценно да функционират предварително предвидените четири групи в зависимост от възрастта на децата. Предвижда се всяка група да е с 24 деца.

По думите на Надежда Чакърова сградата на детското заведение е така проектирана, че увеличаване на броя на групите над общо четири не може да има. „Има четири огледални помещения с четири спални помещения. Но за сметка на това в детска градина „Бреза“ в момента тече разширение, което очакваме с нетърпение“, каза още зам.-кметът. Тя увери, че Стара Загора е сред малкото големи центрове, в които няма недостиг на места в детските градини. „Предимството е, че в централната градска част приемът в тях се балансира много добре“, уточни Чакърова и подчерта: „В Стара Загора няма дете, неприето в детска градина, след като е кандидатствало“.

Елена ДЮЛГЕРОВА

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .


image0 (9K)