Нова международна награда създават потомците на Нобел

Потомците на Алфред Нобел, Микаел и Петер Нобел, които се явяват племенници на негови внуци, създадоха „Нобелов фонд за устойчиво развитие“ – международна награда в размер на 100 хиляди евро, предаде БТА.

[ad id=“225664″]

Разглеждане на новите проекти за новоучредения приз ще започнат на 15 май 2018 година, като крайният срок е 1 февруари 2019 г.

Наградата ще бъде присъждана за технологични решения, способстващи устойчивото развитие на човечеството. Наградените ще са от десет различни области.

[ad id=“236993″]

Ще се включват разработки в селското стопанство, в добива и рециклирането на водата, в опазване на природата и околната среда, в екологично чистите производства, в транспорта, във възобновяемите източници на енергия, в използването и потреблението на енергията, в генното инженерство и биотехнологиите, в медицината, здравеопазването, физкултурата и спорта, в социалната сфера и бита.

Новите имена на лауреатите ще бъдат обявени на 12 февруари 2019 година. От 7 до 24 май всички отличени проекти ще бъдат изложени в павилионите на ВДНХ в Москва.
dunavmost.com


image0 (9K)