Турско издание с подробности за трагичната смърт на дъщерята на един от най-богатите бизнесмени

Моминското парти на дъщерята на един от най-богатите турски бизнесмени завърши трагично. Както вече съобщихме – частният самолет, с който бъдещата булка Мина Башаран и нейни приятелки се връщали в Турция от Дубай, се разби в Иран. Няма оцелели.

[ad id=“225664″]

Черната кутия на катастрофиралия самолет е намерена. Според информацията на иранската осведомителна агенция ИРНА тя е изпратена на специалисти за дешифриране.

[ad id=“236999″]

Трагедията е сред основните теми за турските вестници. Публикувани са фотографии, които са били „качени“ в социалната мрежа „Инстаграм“. На една от тях е самата Мина Башаран. Смята се, че това е и последната снимка на дъщерята на богатия турски бизнесмен Хюсеин Башаран. Смата се, че тя е снимана на борда на частния самолет. Мина позира с огромен букет цветя, изпратен от годеника й.

[ad id=“263680″]

„Трагедия с частен самолет“, пише в заглавие популярният турски вестник „Хюриет“. На борда е имало осем приятелки и тричленен екипаж. Летателният апарат „Bombardier CL604“ е произведен през 2001 година. Той е бил собственост на „Башаран холдинг“. От екипажа са сигнализирали за техническа повреда, когато са прелитали край иранския град Шахр-е Корд. След това самолетът е изчезнал от радарите на наземния контрол. По непотвърдени сведения е било поискано разрешение за извънредно кацане заради проблем с налягането в кабината и спадане на нивото на кислород.

[ad id=“218001″]

Мина Башаран е била член на управителния съвет на компанията на баща си и се е предвиждало тя да оглави след време холдинга. През октомври тя се сгодила с бизнесмена Мурат Гезер и двамата планирали да сключат брак на 14 април в двореца „Чъраган“ в Истанбул – бивш османски палат, преустроен в луксозен  хотел от веригата „Кемпински“.


image0 (9K)