Нови 70 работни места в Чирпан в мебелна компания

Нови 70 работни места в Чирпан ще осигури мебелна компания, съобщиха за ЗАРАТА

Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов проведе работна среща със собственика на мебелна фирма „Роси“ Валентин Колев за инвестиционните намерения по разширяване производствената база. Срещата, в която  участваха и гл. арх. Мария Дименчева, и директорът на дирекцията за общинска собственост Владимир Вътев, обсъди въпроси, свързани с проекти на дружеството, включващи чирпански терени, общински процедури, технологични срокове и устройствени планове.

„Диалогът с кмета и общинското ръководство създава ефективен модел за активно и конструктивно сътрудничество, което е в основата за инвестиционните ни намерения за разширяване още на производството ни, изграждането на модерна логистична база и соларен парк на територията на Чирпан“, подчерта Валентин Колев, който благодари на Община  Чирпан за оказаното съдействие.  Дружеството е изградило три  производствени цеха, застроената площ до момента е около  20 000 кв. метра. На още толкова площ ще се разположат новите инвестиционни  проекти, които през м. април Колев представи  пред общинските съветници. В момента в предприятието в Чирпан работят 33 души. След реализирането на новата инвестиция, която ще отнеме повече от година, ще бъдат наети общо стотина души.

Кметът изрази подкрепата си за инвестиционните проекти на дружеството и сподели, „че  с партньорство, диалог и стратегия се създава благоприятна среда за развитие на бизнеса и икономическо възраждане на града“. По думите му провежданата политика към бизнеса е  приоритет в управлението на местната власт. Проектите се разработват съгласно потребностите, очакванията и интересите както  на жителите, така и на фирмите. Крачолов информира и Колев за разговорите му с Националната  компания „Железопътна инфраструктура“ за възстановяване на товаро-разтоварната дейност в Чирпан, както настоява бизнеса.

 


image0 (9K)