Нов пожар избухна в селището Неа Макри, в източната част на областта Атика

От 6:40 ч местно време тази сутрин гръцката противопожарна служба с 9 пожарникари, 3 пожарни и 1 хеликоптер гаси огнената стихия. Неа Макри се намира много близо до населените места, които бяха засегнати от опустошителните пожари на 23 юли, отнели живота на над 90 души, предаде БНТ.

[ad id=“225664″]

Според прогнозата за опасност от пожари, публикувана от Генералната служба за гражданска защита на Гърция, за днес областта Атика, заедно с полуостров Евия и островите Скирос, Лесбос, Хиос, Самос и Икария са в оранжев цвят, т.е. с много висока степен на опасност (четвърта категория).

Главното управление за гражданска защита инструктира всички държавни служби, както и общинските и регионалните власти да бъдат нащрек. Като превантивна мярка, превозните средства са забранени по пътища, минаващи през определени паркове, гори и други райони, считани за застрашени от пожар в общините Маратон, Палини, Рафина-Пикерми и Спата-Артемида. Забраната важи до 7 часа в четвъртък.

[ad id=“236993″]

Службата призовава гражданите да избягват всякакви действия, които могат да причинят пожар, като изгаряне на суха трева и клони, хвърляне на цигари, готвене на барбекю или използване на съоръжения, които произвеждат искри.

БНТ


image0 (9K)