Няма данни мъжът, осквернил гроба на Патриарх Неофит, да е невменяем

Няма данни мъжът, осквернил гроба на Патриарх Неофит, да е невменяем

Снимка: БГНЕС

„Вчера около 08:00 ч. сутринта е получен сигнал, че е осквернен гроба на Патриарх Неофит. Незабавно са предприети издирвателни действия от СДВР, и след 4-5 часа е задържан 37-годишен мъж, неизвестен на полицията досега. Той води скитнически начин на живот и има психически отклонения“. Това заяви заместник началникът на 1 РУ комисар Георги Гечев, предаде БГНЕС.

Говорителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев обясни, че мъжът е привлечен като обвиняем за това, че към 23:30 ч. на 15 април е осквернил гроба на Патриарх Неофит и е задържан за 72 часа.

„Мярката ще бъде разгледана от Софийски районен съд още в утрешния ден. Обвинението е затова, че на 15 април около 23:30 ч. извършителят е осквернил гроба на България Патриарх Неофит, като е изтръгнал дървения кръст, разклащайки го няколко пъти. За това деяние се предвижда лишаване за срок от 3 години, глоба от 5 000 до 10 000 лв.“, обясни Николаев, след което уточни, че ако мъжът бъде обявен за невменяем, няма как да бъде осъден, но ще се вземат мерки, ако е опасен за обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)