Областният управител Ива Радева закле днес кметовете, общинските съветници и кметовете на населени места в три общини от област Стара Загора

Областният управител Ива Радева закле днес кметовете, общинските съветници и кметовете на населени места в три общини от област Стара Загора – Павел баня, Николаево и Гурково, съобщиха за ЗАРАТА

В Павел баня тържественото заседание започна с подписване на клетвените листи от новоизбрания кмет Иса Бесоолу, който ще управлява общината за втори мандат, кметовете на населените места и общинските съветници. След полагането на клетвата общинските съветници пристъпиха към избор на председател на Общинския съвет. В залата постъпи само едно предложение – Милена Паунова. Тя бе избрана за председател с 14 от гласовете на 17-те общински съветници.
В Николаево клетва положиха новоизбраният кмет Константин Костов, кметовете на населените места от общината и 11 общински съветници. За председател на Общинския съвет първоначално постъпиха две предложения. Едното беше за загубилия надпреварата за кметския стол Щилян Велинов, а другото – за досегашния кмет на Николаево Николай Кънев. Г-н Велинов обаче си направи сомоотвод и след тайно гласуване Николай Кънев бе избран за председател със 7 гласа „за“.
В Гурково тържественото заседание започна с поздрав от децата от детската градина към новоизбрания кмет Кънчо Папазов, кметовете на населени места и общинските съветници. За председател на Общинския съвет постъпиха две предложения – Димитър Драчев и Гочо Гочев. С тайно гласуване и с 8 гласа „за“ за председател на Общинския съвет бе избран Димитър Драчев.


image0 (9K)