Обновяват две сгради в Казанлък по проекти за енергийна ефективност

Мерки по енергийна ефективност ще бъдат приложени за Центъра за обществена подкрепа и за сградата на бившата здравна служба в с.Дунавци.

И двата проекта ще бъдат финансирани от Инвестиционната програма за климата към Национален доверителен екофонд (НДЕФ).

Дейностите са предвидени за 2017 година.

Проектът за сградата, където се помещава Центърът за обществена подкрепа, цели намаляване на емисиите на парниковите газове и повишаване на енергийната ефективност.

Дейностите включват топлоизолация на всички типове външни стени и в подпокривното пространство на скатния покрив, цялостна подмяна на врати и прозорци и демонтаж на съществуващия нафтов водогреен котел и горивно стопанство.

Общата стойност на проекта е 208 931,51 лв. с ДДС, от които общинските средства са в размер на 31 339,73 лв. с ДДС.

За сградата на бившата здравна служба в с.Дунавци

Предвидените дейности са:

-топлоизолация на външните стени и на покрива на сградата,
-подмяна на прозорци и врати на сградата,
-подмяна на осветлението и изграждане на нова отоплителна инсталация.

Средствата по проекта са 129 486,87 лв. с ДДС, от които самоучастието на Общината е 19 423,03 лв. с ДДС.

Проектът за енергийна ефективност в ДКЦ – Казанлък изчаква финансиране. За сградата на поликлиниката се предвиждат дейности по топлоизолация на външните стени, покрива и пода, подмяна на дограмата, повишаване на ефективността на системата на топлоснабдяване и мерки по осветителната инсталация.

По проект за повишаване на енергийната ефективност на сградата на СОУ „Екзарх Антим I“

Предстои провеждане на обществени поръчки за избор на изпълнители на строително – монтажните работи, строителния и авторския надзор.

Общата стойност на проекта е 1 378 828,26 лв., от които 206 824,24 лв. съфинансиране от общинския бюджет. Ремонтните дейности са предвидени за 2017 г.

В процес на подготовка са формулярите за кандидатстване по внедряване на мерките за енергийна ефективност в училищата в с.Кънчево и с.Енина. Работите по тях са предвидени за 2018 г.


image0 (9K)