Обрат: Дания върна здравния пропуск

Обрат: Дания върна здравния пропуск

Снимка: БГНЕС

Дания върна здравния пропуск от днес – едва два месеца след като бе отменила всички ограничения заради новия коронавирус, предаде ДПА.

Сертификатът вече отново е задължителен за влизане в барове, ресторанти, кафенета и нощни клубове, както и за посещаване на масови прояви. Документът удостоверява, че човек е ваксиниран срещу ковид, прекарал е причиняваното от коронавируса заболяване или е дал наскоро отрицателен тест, съобщава БТА.

Още по темата

10 ное 2021 21:52

221

9 ное 2021 08:05

107

Мярката важи за хора, навършили 15 години.

Дания отмени последните останали в сила ограничения заради коронавируса, включително задължението за носене на маска, на 10 септември. Правителството аргументира своето решение с високото равнище на ваксинация и факта, че епидемичната ситуация е под контрол.

В средата на миналия месец обаче новите случаи на коронавирус в Дания отново започнаха да се увеличават. Наскоро страната регистрира рекорден брой новозаразени за денонощие от началото на пандемията.

В  последните дни броят на случаите е твърдо над 2000 на ден.

В Дания, с население от около 5,8 милиона души, са потвърдени общо повече 412 хиляди случая на коронавирус. Над 2700 от заразените са починали.

В Дания 85,9% от населението на страната над 12-годишна възраст е ваксинирано с поне 2 дози ваксина.

Източник: https://www.dnes.bg/……………


image0 (9K)