Община Мъглиж стартира първи етап на интегриран проект „Изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води на град Мъглиж и село Тулово”

Община Мъглиж стартира първи етап на интегриран проект „Изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води на град Мъглиж и село Тулово”. Това съобщи за БТА кметът на подбалканската община д-р Душо Гавазов.

„Проектът включва изграждане на пречиствателна станция за отпадни води, довеждащи колектори с дължина от 4,2 километра, водопроводна и канализационна мрежа за населените места град Мъглиж и село Тулово“, каза още д-р Гавазов. Той допълни, че това е „един от най-мащабните проекти в историята на Мъглиж“. Стойността му е близо 5,5 млн.лева, а общата продължителност за извършаване на дейностите е шест месеца.

От думите на кмета стана ясно, че подписването на договора между Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и община Мъглиж се е забавило с няколко месеца „за тези 3-4 месеца наблюдаваме сериозна инфлация и повишаване на част от строителните материали по искане на изпълнителя през следващата седмица обектът е възможно да бъде спрян с Акт 10. Целта ще бъде да бъде поискано от управляващия орган индексиране на цените, обясни д-р Душо Гавазов“.

Кметът е категоричен, че след това ще се търси финансиране на проект за изграждане на водопроводна и канализационна мрежа за село Тулово и за град Мъглиж.


image0 (9K)