Окръжна прокуратура наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на мотоциклетиста в Стара Загора

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на мотоциклетист при катастрофа в Стара Загора, съобщиха за ЗАРАТА

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че на 27.06.2023 г. в гр. Стара Загора е възникнало пътнотранспортно произшествие между лек автомобил, марка „Мерцедес“, и мотоциклет, марка „Хонда“, при което са били нарушени правилата за движение и е настъпила смъртта на Д.Д., на 39 г., водач на мотоциклета – престъпление по чл. 343 буква „В“ вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 27 юни 2023 г., около 8,37 ч., в гр. Стара Загора, по ул. „Никола Петков“ се движел мотоциклет, марка „Хонда“, управляван от Д.Д., на 39 г.  В същото време лек автомобил, марка „Мерцедес“,  управляван от Х.С., на 58 г., извършвал маневра на разклон в посока към квартал „Зора“, при което е настъпило пътнотранспортното произшествие. На място е загинал водачът на мотоциклета. Извършена е била проба с техническо средство за наличието на алкохол и наркотици на водача на автомобила Х.С., като уредът е отчел отрицателни резултати.
Под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора по досъдебното производство се извършват активни действия за установяване на точните факти и обстоятелства за настъпилия инцидент, като в резултат на събраните доказателства ще се преценяват по нататъшните действия по разследването и евентуално повдигане на обвинение. По делото са разпитани свидетели, иззети са видеозаписи, назначени са експертизи и др.


image0 (9K)