Отговори на сигналите от „Подай сигнал до кмета“ – 9 март

Г-н Кмете, ежедневно отивайки на работа минавам покрай участък от пътя/южно/ , който е неизползваем заради лошата настилка и множеството дупки .Трафикът сутрин , през деня както и вечер, е много засилен – визирам отсечката между сградата на „Тих труд“ и бензиностанцията на „Петрол“В очакване съм за вашата намеса, благодаря!

Отговор: Да, този участък не е предвиден за интензивно движение. Предприемаме оглед, за да се намери възможно за реализация решение. 

До господин кмета: работата ми е свързана с целодневно шофиране питам кога ще бъде възстановена допълнителната секция за десен завой на улица “ Ген. Столетов“ и ул. „Патриарх Евтимий“. Имам предвид завой надясно от Столетов при движение на изток . стават много големи задръствания предполагам че ако се възстанови секцията ще има голям ефект. Благодаря предварително!

Отговор: Площта е ограничена и няма място за отделна секция за десен завой. Няма как да се изгради такава.

Здравейте. От 50 години живея в старата част на кв.„Казански”. Това е една от най-озеленените части на града ни. Има две детски площадки и мнго пешеходни алеи. За съжаление в този район няма абсолютно никаква подръжка нито на настилката, която е асгалтова и вече почти я няма нито на зелените площи. Периодично се косят само част от тревните площи и то само тези покрай улиците явно за си личи, че нещо е правено. Преди няколко години на една от площадките бе изграден детски кът, който вече е доста изпочупен. Въпреки това към него има много голям интерес от родители с малки деца от квартала. Още първата година пуснах сигнал за инсталиране на временна тоалетна, защото тревичките и храсите наоколо се напълниха с изпражнения и салфетки. Тогава веднага бе инсталирана еко тоалетна. На следващата есен си я прибраха и на пролет се наложи отново да пускаме сигнал. И пак инсталираха тоалетна. През последната година реших да не „досаждам” и не се обадих, но пък и тоалетна не дойде. Трябва ли всяка пролет да си я искаме? И предвижда ли се някакъв ремонт на алеите и подръжка на този иначе мнoго красив парк?

Отговор: Оправянето на пътните настилки вече е възложено. Със заповед на кмета започва и проверка на детските площадки и съоръжения – ако има счупени детски атракции, имаме готовност за замяна. Що се отнася до химическите тоалетни, истината е, че няма как да има разпилени из града по една тоалетна тук, друга там. това е в нарушение на правилника. За съжаление към този момент няма как и да построим тоалетна на това място.

Г-н Тодоров, живея в блока на бившия Кореком. Получихме „честитки“ от Общинска полиция за паркиране в тревните площи. Вярно, че при нарушение трябва да има санкция, но не е ли по-добре гражданите поне веднъж авансово да бъдат уведомени кое се счита за тревни площи и кое не. Защото пред нашия блок така се паркира поне четвърт век, а тревната площ е абстрактно понятие.

Отговор: Дългосрочното нарушаване на закона или незнанието му по право не е и не може да е основание за оневиняване и неприлагане на закона.

Г-н Кмете, кога ще бъде освежена маркировката по улиците на града? По големи булеварди с оживен трафик /“Гурко“, „П.Евтимий“, „От.Паисий“ и др./ пешеходните пътеки и разделителната маркировка вече е по фантазия. Опасно е за всички участници в движението.

Отговор: Знаем това и всички разпореждания за освежаване на маркировката по улиците 

Много кучета станаха в града.

Отговор: Всъщност, както отговорихме и предишни пъти – броят на бездомните кучета в Стара Загора не се е увеличил. По-скоро има промяна на ареалите. Работи се непрекъснато. Хубаво е, че досега не е получен сигнал за агресивно или агресивни кучета, нападнали човек. В най-лошия случай има ръмжене, което е проява на страх от страна на животните и в отгжовор на страх у хората. Причината е, че огпромният брой скитащи кучета в Стара Загора вече са кастрирани. За съжаление новопоявяващите се и нескопени се дължат на безотговорни стопани, изоставящи любимците си.

 

Решено:

  • Утре започва работата по спортната площадка северно от Пожарната и до следващия четвъртък – 16 март, тя ще е готова.
  • В отговор на сигнал е установено, че 9 от 56-те лампи в парк Алана са повредени и вече са сменени.
  • Калната улица в Могила – превърнала се в такава след изграждането на отводнителна канавка и разстилане на пръстта върху улицата, ще бъде ремонтирана в най-скоро време – ремонтът е разпореден. Пръстта ще се отнеме и улицата ще бъде насипана.
  • Плувният басейн до ГПЧЕ „Ромен Ролан“ ще бъде отворен за клубовете в понеделник – 13 март.

image0 (9K)