Пак останахме капо срещу Финландия

Националният ни отбор по футбол инкасира втора загуба от Финландия в лигатана нациите.

Този път е домакинска  на  Националния стадион „Васил Левски“ с 1:2.

По този начин националите остават на последното 4-то място в групата и след три дни ще излязат в директен спор срещу Република Ирландия в директен спор за оставане в Лига В на Лигата на Нациите.

Определено българите демонстрираха желание в играта си, особено през втората част, но за съжаление отново грешките в нашата отбрана през първата част оказаха твърде сериозна влияние.

Още  7-та минута финандицте откриха резлутата.

Робин Тейлър разсече централната ни двойка бранители с подаване към Теему Пуки и футболистът на Норич преодоля Мартин Луков за 1:0.

В средата на първата част нашите отчетливо бяха по-добрия отбор и 28-та минута хубаво центриране на Страхил Попов бе засечено от Галин Иванов, но топката излезе малко встрани от целта.

Нашата отбрана се пропука за втори път в самия край на полувремето, когато неточност на Страхил Попов позволи на голмайсторът Пуки отново да излезе на стрелкова позиция. Неговият удар бе спасен, но при добавката Робин Лод не сбърка и направи резултата 2:0.

 

В 60 – минута нашият отбор получи право да изпълни дузпа заради нарушение срещу Доминик Янков.

Зад топката застана Галин Иванов, който обаче заложи на силата и това се оказа грешното решение, тъй като вратаря Храдецки улови ъгъла и отрази удара, а добавката на Краев бе неточна.

Седем минути реферът  от Литва Донатас Румшас отсъди още удна дузпа за нашите юнаци след като  капитана на „совите“ Тим Спарв игра с ръка в наказателно поле.

Този път зад топката застана влезлия като резерва Димитър Илиев и нападателят на Локомотив Пд не сбърка и с техничен удар намали резултата, макар Храдецки отново да успя да усети ъгъла.

В оставащите минути българите опитаха да стигнат до изравнителен гол, но всичко до което стигнаха беше един далечен удар в аут, дело на Димитър Илиев.


image0 (9K)