Пак ще се изложим пред чужденците! Борисов си осигури полицейски протести по време на председателството

Правителството направи поредния си „умен“ ход и си осигури ежедневни полицейски протести от първия ден на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

[ad id=“225664″]
Как стана това? Ето как:
На пресконференция в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов каза, че ще се мисли за допълнителни средства за армията и полицията в бюджета за догодина.
„Няма да крия, че съм възложил и за армията, и за полицията да се направят разчети какво бихме могли допълнително в новия бюджет да направим, защото те бдят за нашата сигурност“, каза премиерът пред журналисти.
В същото време исканията на синдикатите са увеличение на заплатите да има още от тази година. Ако това не се случи, те се заканиха да започнат ежедневни протести от първия ден на председателството.

[ad id=“225664″]
„Това е много хубаво, но не чак догодина. Следващият ни протест ще е през октомври. Държим увеличението на заплатите да стане още тази година и намеренията ни за ежедневни протести от следващата година не са се променили. Догодина можем да говорим за друго увеличение“, коментира председателят на Синдикалната федерация на МВР Валентин Попов.

http://BNews.bg


image0 (9K)