Петков: Има доста критики, значи сме на прав път

Петков: Има доста критики, значи сме на прав път

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Напоследък има доста остри критики, това означава, че се движим в правилната посока. Както виждате, до този момент опозицията нищо друго не прави освен неконструктивна критика. Това не ни притеснява, радвам се, че този бюджет е много издържан, няма хора под линията на бедност, фокусиран е в инвестиции, дефицитът е в много добри позиции.
Това заяви след неочаквано появяване в Народното събрание министър-председателят Кирил Петков, цитиран от bTV.

Той поздрави Асен Василев за добре свършената работа и добави, че за него това е „може би един от най-добрият бюджети, които е виждал“.

„Днес министърът на финансите и вицепремиерът по еврофондовете ни информира в детайли за промените, които са свързани с Плана за възстановяване и развитие. Имахме много изчерпателно обяснение, аз лично съм много доволен от това, което чух“, добави той.

„Има изпратени конкретни проекти на база забележките (б.р. за Плана за възстановяване), утре има обществено обсъждане. Нищо няма да бъде финализирано, докато не минем и през общественото обсъждане, както сме поели, като ангажимент. Това, което обсъдихме, са проекти, които са били различни от тези в плана. Утре ще ги видите“, поясни Асен Василев.


 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)