Петък е – ден за вицове: през погледа на главния редактор

Живка Кехайова


Петък е – ден за вицове

      • Лавров официално поиска от СЗО да наложи на Украйна да не пречи на руската специална операция, защото тя имала много хуманитарни задачи. Подоляк го диагностицира с „дипломатическа деменция“.
      • Загадка! Кирил Петков: „Над 4 млрд. дадохме като компенсации на бизнеса“.  Министър Николов от правителството на Кирил Петков със справка: „1 млрд. и 10 млн.,  са отишли за индустрията и около 250 млн. лв. в полза на ЕРП-ата“.
        Отговор 1: Петков не знае къде, какво и за какво е харчено.  Отговор 2, който е въпрос: Къде са 3 милиарда? Проблемът не е, че така ги атакува опозицията, а че когато си вкарваш автогол, не можеш да се сърдиш как други се ползват от него.
  • Според Нинова не изнасяме оръжие за Украйна. Приели сме да ремонтираме, но и това няма да свършим, защото първо – нямаме капацитет и второ – няма как да ни го докарат за ремонт. Николае Наста, генерален мениджър на държавната военна компания „Ромтехника“, на конференция, организирана от списание „Румънска военна мисъл“ и фондацията за национална сигурност I2DS2: Ще правим съвместно производство на бронетранспортьори Piranha V с България за окомплектоване на българската армия и за експорт“. По една случайност Украйна иска точно такива.

Ако се сетите и за други от днес, споделете!


image0 (9K)