Пиратско парти и незабравим празник в СУ „Железник“!

Истински празничен вихър за деня на детето – 1 юни, обхвана всички ученици на СУ “Железник“ в Стара Загора.

Първолаците пяха, танцуваха, решаваха игрословици, превъплътиха се в приказни герои и показаха, че вече могат да четат, пишат и смятат. Получиха много лакомства и подаръци, балони, цветя и пожелания за весело лято, което всички очакват с нетърпение, разказа за ЗАРАТА Траяна Кайракова, педагогически съветник в учебното заведение.

По-големите, заедно с учителите си, се превърнаха в истински пирати! И да не мислите, че им беше лесно?

История = любим предмет! В СУ “Железник“-Стара Загора знаят как

Пиратското парти по случай 1-ви юни разиграха второкласници, като за миг влезли в екипажите на Джак Спароу и Дейви Джоунс. Освен отличителни знаци и атрибути, те имаха пиратски имена. Търсиха пиратска карта, нагряваха я, за да разчетат мястото на съкровището. После превзеха два неприятелски кораба на абордаж и участваха в много и различни игри, свързани с пиратския живот. Мятаха гюлета, пълниха ведра с ром, връзваха морски възел, дърпаха въже и какво ли още не… Накрая дружно разбиха специалната пиратска пинята, която се оказа пълна с лакомства!
Учители и ученици се забавляваха от сърце два часа и превърнаха деня в незабравимо преживяване, с удоволствие си припомни Кайракова.

Още по-големите посетиха изложение на военно формирование в Стара Загора и се запознаха отблизо с военна техника и различни оръжия.

Честит празник, малки и пораснали деца! – пожела педагогическият съветник на училището.


image0 (9K)