Посланикът на Алжир посети Казанлък по собствено желание

Кметът на Казанлък посрещна Нейно Превъзходителство Латифа Беназза за последен път в качеството ѝ на посланик на Алжирската Демократична Република у нас, съобщава ЗАРАТА по информация на Пресцентъра на Общината.

По нейно желание тя посети Казанлък преди да изтече мандатът ѝ в края на месеца.

„Имам толкова хубави спомени от Вашия град! Бях топло приета не само от институциите, но и от хората в България“, с признателност сподели Н.Пр. за изминалите над шест години у нас. „България се превърна в моя втора Родина.“, заяви г-жа Беназза.

Кметът Галина Стоянова изказа задоволство от предприетите съвместни стъпки за побратимяването с алжирския Град на розите Блида. Тя благодари: „За изпълнения със смисъл Ваш мандат като посланик на Алжир у нас!“.

Дамите коментираха конкретни сфери, в които сътрудничеството между двата града може да се задълбочи: преработвателна промишленост, козметичната индустрия, семейния туризъм, художествени занаяти и др. „Дано имаме възможност да говорим за конкретни планове и проекти!“, пожела Галина Стоянова. „Казанлък е хубав регион, с голям икономически потенциал. Има много неща, които можем да правим съвместно.“, увери Н.Пр. Латифа Беназза. Двете дами си обещаха сърдечното приятелство да продължи: „Това са много здрави връзки, които остават!“, посочи г-жа Беназза.

Кметът на Казанлък подари един от символите на града – розата, а в Благодарствен адрес изрази дълбока признателност за усилията на Н.Пр. Латифа Беназза за постигането на дружбата с Блида: „Вашият ентусиазъм, широка усмивка и сърдечност доведоха до разширяване на контактите и прерастване на побратимяването между Казанлък и Блида на областно ниво. През есента на 2018 година стана факт подписването на договор за побратимяване между окръг Блида и област Стара Загора.“, посочва Галина Стоянова. Тя благодари за приятелството: „Днес, когато се виждаме за последен път на високоотговорната Ви позиция, мога убедено да Ви уверя, че всички обещания ще бъдат спазени, а оттук нататък Вие ще бъдете един от дългогодишните приятели на Казанлък!“.


image0 (9K)