Посланикът на Франция бе на 15 септември в новата старозагорска гимназия

ЗАРАТА: Посланикът на Франция г-жа Флоранс Робин, бе на 15 септември в новата старозагорска гимназия – Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи – ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“

На празника за откриването на новата учебна година в новата сграда на училището бяха също проф. Балкански, физикът Теодоси Теодосиев,  НВ Старозагорският митрополит Киприан, учени, общественици, членовете на „Съвета на мъдреците“  и на Общественият съвет към училището, председателят на комисията по Образование в Общински съвет Валя Бонева и др.

Поздравителни адреси бяха изпратили министърът на образованието чл.-кор. проф. д.х.н. Николай Денков   и кметът на Стара Загора Живко Тодоров. 

В словото си зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова накратко припомни едва едногодишната истори на училището, започнало в чужда база по време на пандемия, за да стигне за броени месеци до признанието за Глобално училище(сертификатът бе получен от директорът Майя Найденова преди дни), за иновативно училище – каквото е от втората си учебна година. Училище, в което преподава единственият сертифициран експерт на „Майкрософт“ – учител, изключителният творец на математически таланти Любомир Любенов, а в необичайно интересните форми на подготовка на учениците се включват световно известни експерти на фондация  „Миню Балкански“, ерудити и педагози със световен авторитет като Теодосиев…

 

 

„Изборът ви е правилен, скъпи ученици!

Пожелавам ви едно наистина съвременно, интересно и с огромна перспектива образование в това училище и нека съвсем скоро да сте ученици на Национално училище, за чиято уникалност и авторитет работят толкова много, наистина изключителни личности„. – каза г-жа Сотирова.


image0 (9K)