Починала жена и блъснати автобуси на събора на БСП на Бузлуджа

В събота (28.07.2018) на връх Бузлуджа се проведе традиционния събор на БСП.

В 10.40ч. на пътя от връх Шипка към Бузлуджа, при въведени временни ограничения на движението във връзка с мероприятието, в колона се е движел автобус „Сетра“, управляван от 51-годишен мъж от гр. Никопол.

При потегляне той удря намиращата се на пътното платно пред автобуса 85-годишна жена също от Никопол, която пада на пътя. Тя е транспортирана в МБАЛ-Габрово, където е установено, че е получила фрактури на пети и шести шиен прешлен и фрактури на седем ребра, без опасност за живота. Около 17 ч. обаче, е получено съобщение от ОДМВР-Габрово, че пострадалата е починала в болницата. Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна.

[ad id=“263680″]

Пак там в 15.50 ч., на същия път, в колона се е движел и автобус „Ивеко“, управляван от 56-годишен мъж от Монтана, като при потегляне той е изгубил контрол над автобуса, който тръгнал на заден ход и блъснал спрелия зад него автобус „Мерцедес“, той от своя страна също потегля назад и удря спрелия зад него автобус „Гюлерюз Троя“. От ПТП-то има нанесени материални щети. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни и на тримата.


image0 (9K)