Той ли е виновен за страшните пожари край Атина? Има задържан за палежите

Властите в Гърция обявиха, че вече има заподозрян и арестуван за пожарите, които се разразиха край Атина през изминалата седмица.

[ad id=“225664″]

Задържан е 65-годишен мъж, съобщиха гръцки медии. Разследващите са разпитали девет души, които са потвърдили, че арестуваният е основният виновник за пожарите. Ако бъдат събрани достатъчно доказателства, срещу арестувания ще бъде повдигнато обвинение, съобщиха властите в Атина.

[ad id=“263680″]

В предварителния доклад на следствието се говори за престъпна небрежност на жител в района, който запалил сухи листа и клони. Поради силните ветрове пожарът много бързо е обхванал огромни територии. Мъжът се опитал да прикрие следите от престъплението си, като започнал „да гасии“ огъня с вода. Неговите съседи твърдят, че 65-годишният мъж често е палил сухи листа и клони.

[ad id=“236993″]

91 достигна броят на жертвите на огнената стихия. Повече от 170 души пострахада. Състоянието на част от ранени все още е критично.

Миналият понеделник – 23 юли, в района на гръцката столица Атина едновременно възникнаха няколко мащабни пожара. Курортното градче Мати, разположено източно от гръцката столица, е почти изцяло изпепелено.


image0 (9K)