ПП готови да управляват с правителство на малцинството?

ПП готови да управляват с правителство на малцинството?

Снимка: НОВА

„В момента се намираме  в позиционна политическа борба. Случват се две неща. Първото е, че имаме заявка на ПП, че са готови да управляват с правителство на малцинството.

Още по темата

9 дек 2021 11:00

115

1 сеп 2021 11:55

52

И това, което виждаме днес, включително с регистрацията в пленарната зала, е да се покаже на ПП какво значи правителство на мнозинството”. Това обяви политологът Татяна Буруджиева пред Нова Нюз.

Тя посочи, че според нея е много важно „представителите на ПП, които нямат представа как се случват нещата в главите на хората, да си направят изводите от уроците в момента“. По думите ѝ от всичко личи, че те ще предложат кабинет. А опозицията по-скоро ще се съгласи при първо раздаване да подкрепи предложението за правителството на ПП, ако сложат нов министър-председател и покажат, че може да се разговаря с тях.

Според Арман Бабикян обаче не всички опозиционни партии имат желание да управляват. „Моментът е труден и  не е много благоприятно да се управлява”, посочи той.

„Нали е важно да се случи правосъдната реформа? Сега сме на границата да разберем колко по-важно е политическото от аритметичното“, добави Бабикян.
 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)