Правителството с важно решение за българите, които пътуват от и до Великобритания

В 12:00 часа днес България възобнови полетите от Обединеното кралство и Северна Ирландия. Те бяха прекратени заради новия щам на коронавируса COVID-19.

Пътниците, които пристигат от Великобритания, ще бъдат изследвани с антигенни тестове. Те ще бъдат поставени под 10-дневна карантина, информира БНР.

От 1 януари ще се изисква отрицателен PCR тест за тези, които пристигат от Великобритания. Той трябва да е направен не по-късно от 72 часа преди пристигането у нас.

Това бе решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов. В него участваха вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, както и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Премиерът Борисов разпореди на отговорните министри да издадат необходимите заповеди, за да могат още днес всички български граждани да се завърнат у нас.

„В случая цената е без значение, когато се има предвид напрежението, страха и чакането по границите на наши сънародници. Така че – работете, включително на разположение е и правителственият „Еърбъс“. Той е в готовност при необходимост да лети, както бе и по време на първата вълна на коронавируса“, категоричен бе министър-председателят Борисов.

 

 


image0 (9K)