През погледа на главния редактор: Днес има и една, поне засега добра новина

Живка Кехайова

Днес има и една, поне засега добра новина

Много ми се ще днес коментарът да е нещо позитивно. Вече два часа се чудя какво да е това позитивното. Може би все пак това, че за разлика от Русе, Габрово и Свищов, Стара Загора ще има университет, поне в момента е добра новина за региона, ако МОН не промени проекта си за съкращаване на висшите учебни заведения. След изтичането на информацията за проекта, въпреки, че ректорите са били помолени да мълчат – виж OffNews, МОН известиха на сайта си, че няма да е баш така и ще съобщят как ще е, когато го измислят.

Иначе – какво позитивно? В НС днес управляващото мнозинство се опита да направи временна комисия за промяна на конституцията. Не успя да я направи, защото се оказа, че дейността на въпросната временна комисия по нищо не се отличава от онова, което трябва да върши постоянната такава. Не че на някой днес му пука за въпросните комисии. Не и в момент, когато властите се ритат по кокалчетата, половин България стои на тъмно, а в тъмното се развъжда битова престъпност с бързина на комари край блато.

Но пък Рашковата полиция няма време да се занимава с това, защото Рашков я е натоварил с невъзможната задача да докаже поне една от политическите клюки, изръсени от него.  По „къщата в Барселона“, се оказа, че няма обвинения в пратените му от властите на Барселона документи.  И за другите щуротии засега, вече почти година откакто действа, нищо не се е потвърдило. Най-голямата, е разбира се тази за престъпната схема с ин хаус поръчките за „Хемус“, но тя беше престъпна до днес.

Днес вече не е, защото по отчета на правителството и регионалния министър, новите вече са инвестирали 40 млн. лв. в същите ин хаус поръчки, без никаква промяна, за да може изобщо да се строи магистралата – с други думи, въпросната стара схема, вече е част от промяната.

Имам предложение – коментарите и анализа ги направете днес вие – с удоволствие ще ги прочета.

 


image0 (9K)