През погледа на главния редактор: Какво ли ще стане с „Мутри вън“?

Живка Кехайова

Какво ли ще стане с коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Направо се загрижих сама ли ще се явява Мая Манолова на 11 юли?

С това име ли и коя ще е партията-носил на мандата, защото Манолова партия няма. На последните избори бе използван мандата на „Движение 21“ за регистрация.

Регистрация за 11 юли е до 26 май – време не остана. Но “Движение 21” на Татяна Дончева и АБВ с лидер Румен Петков може да са новите коалиционни партньори на БСП на предстоящия вот на 11 юли, съобщи “24 часа”.

Не, че не е логично. Даже е по-логично от ситуацията досега, да си се върнат при партията-майка, а тя да ги приеме като блудни дъщери и синове, с надежда за някой глас отгоре. Няма ли да си прибере и Мая в този случай? И защо не?

Пробойните между Манолова и „Отровното трио“ също проличаха веднага след миналите избори и никак не изглеждат малки. Явно коалицията между точно тези политически субекти беше от „нямай накъде“, защото не се вписват нито в ДБ, нито в ИТН. Очевидно и заедно не мелят. Даже триото се разпадна и едната част от него директно отиде при президента министър.

Дори БСП да отпъди блудните, това „нямай накъде“, ще е съвсем наникъде.

Ако се чудите, защо съм се загрижила, то е ясно – овакантява се едно шесто място в НС, за каквото явно има мегдан. Въпросът е кой ще го заеме.