През погледа на главния редактор: Понякога и Слави Трифонов е прав

Живка Кехайова

Понякога и Слави Трифонов е прав. Имам предвид – „Няма такава държава“.

Ами няма. Поне в Европа със сигурно сме уникални.

Вътрешният министър Бойко Рашков отказва да работи с прокуратурата. Пречи му главния прокурор, но явно не само той. Партиите на промяната, кротко засега помолиха Гешев сам да си подаде оставката, да не се занимават. Не пиша „така наречените партии на промяната“,  защото промяна наистина има: не бяхме виждали отдавна във властта Гечев и Румен Овчаров, например. Първият след Жан Виденов, вторият – след големия руски енергиен шлем, от който твърдят, че единствено той лично е спечелил. Последното със сигурност не е вярно, най-малкото, защото в такива игри човек никога не е сам. Надявам се и по-приемливи промени да се случат.

От друга страна, Софийска градска прокуратура разследва Рашков. Не стана съвсем ясно днес за какво точно – не бе съобщено.

Полиция срещу прокуратура и прокуратура срещу полиция. Е, чувал ли е някой подобно нещо да е дори възможно в европейска страна. Силно се надявам, че това не е част от прокламираната правна реформа,  тотално ще я втасаме.

Дано утре не се окаже, че съдилищата са в конфликт със специализираните такива и обратно.

Може да се окаже, че както други държави са данъчен рай, ние може да се превърнем в рай за престъпниците – кой ще се занимава с тях, след като силовите структури са заети една с друга?


image0 (9K)