През погледа на главния редактор: Радев нещо е трепнал – и някои старозагорци се вързаха, жалко

Живка Кехайова

Румен Радев нещо е трепнал, да не му издърпат килимчето гласовете от Турция, точно, когато вече е нагласил цялата система така, както си му трябва.

Външно министерство привика извънредния и пълномощен посланик на Република Турция в София Айлин Секизкьок за разговор по повод изборите у нас.

В Стара Загора пък, някакви странни групи радевисти, маршируваха из центъра с плакати: „България избира президент, Турция не“.

Да припомням ли кой промени изборното законодателство, разрешавайки безконтролен брой секции в чужбина, за да се подсигурят повечко гласове за любимците Радеви? И кой не само не наложи вето, ами се и обърна щастлив от факта към българите в чужбина?

Да припомня ли за кого гласува под строй електоратът на ДПС преди 5 години?

Или да припомня известното на всички деца от детската градина: „Кой каквото прави на себе си го прави!“:)

Трепнал е настоящият президен и от дебата, явно, защото довечера, за да отклонят вниманието от него, ще се проведат няколко демонстрации. Едната от тях е пред турското посолство у нас срещу намесата на Анкара в изборния процес у нас. Другата ще е под формата на шествие от сградата на Президентството до Българската национална телевизия, където ще се проведе дебата между Радев и Герджиков, съобщи  frognews.


image0 (9K)