През погледа на главния редактор: Спрете се! Така ли на нищо не се учите?!

Живка Кехайова

Спрете се! Така ли на нищо не се учите?!

Доскоро управляващи политици, партийни функционери на въпросните коалиции, фенове и фенки – време е да спрете с глупостите. През изтеклите дни с все по-засилващо се темпо, се пишат идиотски текстове и обвинения, пускат се все по-тъпи мемета и т.н. Но само на вас ви се струва, че по този начин прехвърляте вината на другата страна. Защото друга страна няма – заедно управлявахте и заедно ще държите горещия картоф от грешки. Заедно върнахте България в изходна позиция по отношение на приоритетите й – Шенген, еврото, европейският път и в това невинни няма – знае го всеки човек, който може да вижда и мисли, т.е. всеки, лишен от наочниците, поставени на малки екзалтирани групи, създаващи ви илюзиите за превъзходство и сила с превъзнасянията си на едните и злобата към другите.

Ако изобщо ставате за политици, би трябвало да научите вече, че кампания, основана на неуважение и тъпа омраза, гарантира електорална маса само еднократно, а това време мина. Би трябвало да сте проумели, че и след изборите, вероятно пак ще трябва да управлявате заедно и ако сега отново пуснете духовете на непоносимостта едни към други, после много трудно ще ги приберете отново в „бутилката“ и ще сте изправени пред още по-голям проблем със собствените си фенове от досегашния.

Още нещо, никоя от двете коалиции не може да претендира за девствена чистота в политиката. За ГЕРБ е абсурдно след толкова години на власт в едно много различно време, а ПП-ДБ загубиха това си право още със съвместното правителство с БСП, унизителното шикалкавене и позиция за Украйна тогава. Ако зад едните стои Балкански поток, зад другите стои дерогацията за руския газ. И зад двете коалиции вече има достатъчно подозрителни стъпки, сделки, оливки на всички нива и по всякакви направления.

Стегнете се, направете кампания с реални предложения и идеи, на които да стъпите по-късно в преговорите помежду си. Не че ме е грижа за вас и за фанатично квакащите около вас, но просто в този момент, нормалните българи нямаме избор и вероятно ще трябва пак да ви поверим България. Изтървем ли я в ръцете на т.н. сегашна опозиция, все едно сме я затрили. И пак ще сте виновни вие – заедно!