Продължава издирването на журналистката, изчезнала при потъването на подводница

Продължава мистерията около изчезването на шведската журналистка Ким Вал. 30-годишната Ким изчезна в петък, когато „Наутилос“ потъна в залива на Кьоге. Спасителни екипи все още издирват тялото ѝ, след потъването на частната подводница „Наутилос“ във водите край датската столица, съобщава БНТ. Случаен инцидент или коварен план?

[ad id=“236999″]

Петер Мадсен – изобретател, авиоинженер, бизнесмен и собственик на най-голямата частна подводница в света. Той е основният заподозрян за трагедията в залива Коге край Копенхаген. Според полицията Мадсен умишлено е потопил подводницата. Според изобретателя, причината за потъването е техническа повреда.

peter madsen

Дни преди трагедията Ким Вал била на борда. Тя пишела за Мадсен и за неговото изобретение. Оттам е и последната ѝ снимка в Туитър. В петък трябвало да се прибере, но след като не се върнала приятелят й съобщил за ичзеването. След изваждането на останките на подводницата, тялото на шведката, обаче, не беше открито

[ad id=“226585″]

Мадсен твърди, че върнал Вал в Копенхаген. Той самият успял да се измъкне от потъващата подводница и беше спасен от военноморските сили. Сега е в ареста – за 24 дни, докато тече разследването.

„Наутилус“ – най-голямата частна подводница в света беше пусната във вода преди 9 години. Преди пет месеца беше ремонтирана и модернизирана.


image0 (9K)