Проф. Иво Христов: Уморих се дечицата на номенклатурата да се борят срещу комунизма

„Идва ми малко в повече децата на комунистическата номенклатура да ни учат на демокрация“, посочи депутатът от БСП

[ad id=“263680″]

„Истанбулската конвенция и пренаписването на историята превръщат народа в стадо и докарват страната в точката на невъзвръщане.“ Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ депутатът от „БСП за България“ проф. Иво Христов.

Според него тези два въпроса са свързани. „Като напишете в учебниците по история за лагера в Белене, напишете и, че България е била 28-ма индустриална сила в света“, посочи той.

„Това е тенденциозно обръщане на представите за историята, за да бъдат манипулирани предходните поколения. Напишете и едното и другото, историята е черна и бяла“, допълни проф. Христов, коментирайки новите програми в учебниците по история за Х клас.

Според него тези нови програми са част от разчистването на сметки след Втората световна война. „Но когато децата на номенклатурата ще ни учат на морал, това ми идва в повече. „Уморих се дечицата на номенклатурата да се борят срещу комунизма“, обясни депутатът от БСП.

[ad id=“218001“]

Качеството на образованието спада непрекъснато, непрекъснато се увеличават хората, които не разбират нищо, което изисква някакъв „багаж“, посочи той.

„Има огромна опасност нацията да спре да се възпроизвежда“, предупреди Христов.

„Президентът каза на глас, че царят е гол“, каза проф. Христов по повод на речта на Румен Радев. „В България има сериозни тенденции за създаване на тоталитарни авторитарни режими“, смята той.

[ad id=“218548″]

„Пада качеството на дебата в парламента. За малко щеше да мине такова чудо като Истанбулската конвенция, защото никой не я е прочел“, каза професорът.

Запитан дали БСП трябва да промени становището си по Истанбулската конвенция, проф. Христов каза: „Това е шанс за БСП да получи втори живот. Ако тя тръгне с народа си, има шанс!“

 


image0 (9K)