Прясно санираните блокове в Бургас протекоха

Едни от най-големите блокове в Бургас, санирани по Националната програма за енергийна ефективност, протекоха след обилните снеговалежи. Обновяването на двете сгради – бл. 101 в ж.к. „Меден рудник“ и бл. 14 в ж.к. „Възраждане“ струва почти 4 млн. лв., съобщи „Флагман.бг.“.

Хората са наясно, че блоковете все още са в гаранция, но се притесняват, че щетите всеки ден се увеличават, а в момента не се работи по тях заради лошото време.

„От фирмата изпълнител ни обясниха, че могат да направят нещо чак като се оправи времето. А дотогава какво да правим? Тече отвсякъде. Ламинатът се наду, мазилката в кухнята изпада. Апартаментът вече е за основен ремонт“, каза Евгени Богданов.

Младият бургазлия живее заедно със семейството си в бл. 101 в ж.к. „Меден рудник“. Евгени твърди, че в почти всички входове хората се оплакват от течове. Санирането е започнало през май, а през август строителите вече завършили покрива и стените. Обновяването на жилищната сграда все още продължава.

От подобни проблеми се оплака и бургазлийка, живееща в бл. 14 в ж.к. „Възраждане“. Санирането на блока е приключило преди 5 месеца. Преди няколко дни чисто новата дограма прокапала.

Експерти уточняват, че е напълно нормално да се появят подобни проблеми, докато текат строителните дейности. Всички санирани блокове са в гаранция. Ако след обновяването се възникнат проблеми, етажната собственост трябва да уведоми фирмата, за да ги отстрани за нейна сметка.


image0 (9K)