Пхенян затвори демилитаризираната зона заради срещата между Ким Чен-ун и Тръмп

Демилитаризираната зона, разделяща двете Кореи, беше затворена за туристи от севернокорейска страна, подхранвайки спекулациите за възможно едновременно посещение на лидера на Корейската народнодемократична република Ким Чен-ун и на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Демилитаризираната зона беше затворена за туристи“, съобщи агенция Корьо турс, основната туристическа агенция, организираща посещения на чуждестранни посетители.

В момента Доналд Тръмп се намира на посещение в Южна Корея. Той покани Ким да се срещне с него за символично ръкостискане на разделителната линия, но засега не е известен отговорът на Пхенян, припомня АФП.

На срещата на границата между двете Кореи се очаква да присъства и южнокорейският президент Мун Дже-ин. Лидерите на САЩ и Северна Корея ще си стиснат ръцете в името на мира. Срещата ще се състои в станалото символ на разделението на полуострова село Панминчжон в демилитаризираната зона, заяви Мун на съвместна пресконференция с Тръмп.

„Кога ще се състои трета среща на високо равнище между САЩ и Северна Корея ще зависи от промените, до които ще доведе днешната среща“, подчерта Мун, цитиран от Ройтерс.


image0 (9K)